Co jsou to inteligentní domy?

zajímavosti a novinky

Inteligentní dům neboli „Chytrý dům“ zajišťuje optimální vnitřní prostředí s nejvyšší kvalitou komfortu. Prostřednictvím stavební konstrukce, techniky prostředí, řídících systémů a nastavení, umožňuje bydlení bez starostí.

Inteligentní dům reaguje na potřeby obyvatel s cílem zvýšit jejich pohodlí, zpříjemnit jim zábavu, zaručit co nejvyšší bezpečí a snížit náklady na provoz. Nevadí, že se potřeby domácnosti mění, systém je dokáže intuitivně vstřebávat a nastaví se na nový program.

Samotná realizace inteligentního domu začíná perfektně zpracovaným projektem, který přesně definuje řešení a účel užívání domu. Centrální systém, který vše ovládá je srdcem inteligentního domu. Ovládání a řízení je snadné pomocí ikonek, které zvládne ovládat i dítě.
Systém se stará o zabezpečení majetku, ale také podává přesné informace a přehled o jeho aktuálním stavu odkudkoliv.

Podstatným faktorem je optimální a efektivní ovládání tepelné techniky, díky kterým dochází k velkým finančním úsporám což má šetrný dopad na životní prostředí.

Inteligentní dům nejen ovládá veškeré osvětlení, ale i umožňuje komunikaci mezi členy domácnosti a postará se i o zábavu.